?Dnes v pondělí před svátky přinášíme krásný Velikonoční recept ?‍?na VELIKONOČNÍ NÁDIVKU.

Ingredience:

  • 800 g uzeného masa
  • 8 rohlíků nebo 1 veka
  • 8 vajec
  • 250 ml mléka
  • sůl a pepř
  • muškátový oříšek
  • několik hrstí bylinek podle chuti – mladé kopřivy, petrželka, pažitka,
  • sádlo a strouhanka na vymazání pekáčku

Postup:
1. Uzené maso uvaříme ve vodě a necháme vychladnout. Pak ho nakrájíme na kostky.
2. Rohlíky nebo veku nakrájíme na kostičky a dáme do větší mísy. Žloutky rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme a ochutíme několika strouhnutími muškátového oříšku. Vlijeme na pečivo a necháme vsáknout. Přidáme nakrájené maso. Bylinky posekáme, přidáme do mísy a vše promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
3. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a vlijeme těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 35–40 minut dozlatova

Všechny novinky