Rauty v Libereckém kraji
Když se řekne raut…
Rauty jsou v dnešní době nejoblíbenější formou společenského setkání spojeného s pohoštěním. Řada našich klientů volí formu rautu také proto, že raut umožňuje lehce navázat kontakty se zajímavými lidmi a dává účastníkům volnost pohybu. Rauty – recepce se konají při slavnostních příležitostech v souvislosti s veletrhy, kongresy, kulturními podniky, po divadelní premiéře, koncertu apod. Prostory konání nemusí být přísně reprezentační, ale může být pojat i netradičně. Na bufetové stoly připravujeme nejrozmanitější lahůdky a kvalitní nápoje. Raut trvá zpravidla jeden a půl až dvě hodiny.
Charakteristika rautu
- Pro všechny hosty nemusí být místo k sezení, postačí odpovídající počet míst pro starší hosty
- Stačí pouze seznam hostů, nemusí být zasedací pořádek
- Nepřipravuje se jednotné menu, ale seznam pokrmů a nápojů
- Nabízené pokrmy a nápoje se připravují na nabídkové stoly
- Hosté si pokrmy sami vybírají a překládají, obsluha pouze pomáhá
- Některé pokrmy ( krocan, šunka, sele atd.) se mohou nabízet atraktivní formou, například krájením z celého kusu
- Snižuje se potřeba kvalifikovaného personálu ( 1 číšník na 20 až 40 hostů )
- Sortiment je nutné volit nejen podle doby a příležitosti konání, ale také podle způsobu konzumace, vzhledem ke konzumaci vstoje musí převládat sortiment, který není nutné krájet nožem
Rautová menu
Rautová tabule nabízí širokou paletu pokrmů a může být zaměřena na delikatesy národní kuchyně hostitele. Rautové menu vždy respektuje přání milovníků masa i přísných vegetariánů. Připravíme pro vás rauty z kvalitních potravin, které lahodí nejen chuti, ale také oku. Zakládáme si na kvalitě i chuti. Vše musí být propracováno do detailu, protože celkový dojem sestává z maličkostí a právě maličkosti dodají celku tu nádhernou atmosféru, kdy oči přecházejí. Pak už stačí jen ochutnat.
Co se nejvíce hodí pro vaši firemní oslavu, kdy si vaši pracovníci vybírají zaslouženou odměnu? Měli byste je proto dobře pohostit. Právě k tomu vám pomůžeme. Zajistíme to nejlepší, co vám jen cateringová společnost může nabídnout..
Na jednoho hosta počítáme s 150 – 200 g masa,150 g zeleniny,100 g ovoce, 50 g sýra, 1 moučník, 3 porce přílohy, 1 aperitiv, 0,3 l piva, 0,5 l vína, 0,3 l nealkoholických nápojů
Co nesmíme opomenout
Při přípravách je důležité pomyslet na výzdobu, promyšlenou organizaci průběhu večera, volbu hudby a doprovodný program.