S nástupem dlouhých chladných zimních měsíců přichází také sezóna mušlí, která trvá přibližně od konce září do března a potěší především milovníky slávek, ústřic nebo hřebenatek.
Ve vybraných jídelnách KNL Catering můžete tyto vynikající mlže v následujících měsících ochutnat čerstvé a navodit si tak uvolněnou atmosféru přímořského letoviska.
Slávky jsou nejběžnější mušle a mistři v jejich přípravě jsou především v Belgii, kde jsou tyto mušle národním pokrmem. Slávky se tepelně upravují a to nejčastěji dušením v bílém víně, bylinkách, smetaně, česneku, nebo zelenině. Přílohou bývá bílý chléb nebo hranolky. Slávky mohou být také součástí jiných pokrmů, například italských těstovin nebo španělské paelly.
Belgičané je tradičně dusí na jejich vynikajícím pivu nebo například s řapíkatým celerem a bílým vínem a příloha v Belgii jsou hranolky a majonéza.
K slávkám se nejlépe hodí bíle víno.
Všechny novinky